Türkiye'nin lezzetleri, İzmir'de vitrine çıktı

Türkiye'nin lezzetleri, İzmir'de vitrine çıktı. Fuar İzmir'de düzenlenen 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde, hem yöresel lezzetler tanıtılıyor, hem dünyaca ünlü şefler yeteneklerini sergiliyor.

Tadına doyum olmadı…

Yedikçe iştah açıldı…

İspanyol, Yunan, Japon ve Hollandalı şeflerin yemekleri İzmir'in ünlü boyozu, Gaziantep’in kebabı, Hatay’ın künefesi, Edirne’nin ciğeri ile boy ölçüştü.

3. kez kapıları açılan Uluslararası Gastronomi Kongresi Fuar İzmir’de sürüyor...

Kongre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık kuruluşu İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi.

Genç şeflerin şeker hamurundan yaptığı ve hepsi birer sanat eserini andıran heykeller ise görenleri hayran bıraktı.

Kongrelerin düzenlendiği, yarışmaların yapıldığı fuar da değişik yörelerin kendine has lezzetlerini tatma imkanı buluyor.

Gastronomi Turizmi Fuarı, Cumartesi ve Pazar günleri halka açık olarak gerçekleştirilecek.

HABER: BELMA YÜCEL KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

izmir