Darbecilere Yahya Çavuş'un kahramanlığı hatırlatıldı

Genelkurmay çatı davasında savcı Aytekin Cenikli, darbeci olmadığını iddia eden sanık Baki Kavun'a, Yahya Çavuş örneğiyle yanıt verdi. Savcı Cenikli, 15 Temmuz gecesi karargahta darbecileri neden engellemediği sorusuna yanıt veremeyen sanığa, "Çanakkale Savaşı'nda 67 askeriyle 3 bin kişilik İngiliz kuvvetini durduran Yahya Çavuş’u hatırlattı "Onun yaptığını siz neden yapmadınız?" diye sordu.

Darbecilere Yahya Çavuş'un kahramanlığı hatırlatıldı

Darbecilere Yahya Çavuş'un kahramanlığı hatırlatıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasının 17'inci celsesi Ankara 17'inci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü.

Aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanıklı dava için tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

İfadesi dün alınmaya başlanan Genelkurmay Harekat Plan Daire başkanı Tümgeneral Baki Kavun'un bugün çapraz sorgusu yapıldı.

Sanık Kavun, 03.07'de karargahta bulunduğu sırada Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile telefonda görüştüğünü anlattı. Aksakallı'ya olayın arkasında kim olduğunu sorduğunda "Mehmet Partigöç var. Onunla görüş, vazgeçir" yanıtını aldığını öne sürdü. Yurtta Sulh Konseyi'nin önemli isimlerinden olduğu belirtilen Partigöç, atama ve sıkıyönetim kadrolarının belirlendiği listeyi de hazırlayan kişi olarak biliniyor.

Mahkeme heyeti, Baki Kavun'a darbe yapıldığını öğrendikten sonra karargahta ne yaptığını sordu ancak Kavun neden orada bulunduğunu açıklayamadı. Bunun üzerine savcı Aytekin Cenikli, Çanakkale Savaşı'nda 67 askeriyle 3 bin kişilik İngiliz kuvvetini durduran Yahya Çavuş'u hatırlattı.

Cenikli " Yahya Çavuş'un ne yaptığını biliyorsunuz. Sivil yetkilileri arayabilirdiniz, bu yönde hiç çabanız yok. Zekai Paşa ile konuştunuz "darbe yapılıyor" dedi siz herhangi bir subay değilsiniz, sonra ne yaptınız?" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr