Behramoğlu ve Çetin Antalya'da dinleyicileriyle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğunun Dinleti Etkinliğinde Direniş Şehitleri ve Tutuklu Yurtseverler Unutulmadı

Behramoğlu ve Çetin Antalya'da dinleyicileriyle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğunun düzenlediği etkinlikte Ulusal Kanal Programcısı Müzisyen Haluk Çetin ve Şair Ataol Behramoğlu unutulmaz bir dinletiyle üniversite gençliğiyle buluştu. Üniversitenin Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen dinletiye gençlerin ilgisinin yoğun olduğu kadar Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, çok sayıda öğretim görevlisi ve Antalyalılar da yoğun ilgi gösterdi. 700 kişilik salon tıklım tıklım doldu. Yer bulamayan öğrencilerde merdiven basamaklarına oturarak şiir ve müzik dinletisini izlediler. Sanatçılar etkinlikte direniş şehitlerine ve tutuklu yurtseverlere şiir ve şarkılarını ithaf ettiler.

Şiirini Tutuklu Yurtseverler İçin Seslendirdi

Yeni kurulan Akdeniz Üniversitesi Kitap Topluluğu’nun ilk etkinliği Müzisyen Haluk Çetin ve Şair Ataol Behramoğlu’nun dinletisi oldu. Katılımcıların yoğun alkışları içerisinde sahne alan sanatçılar yaklaşık 1 buçuk saat boyunca izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattılar. Şiirlerin şarkılarla, sözlerin melodilerle iç içe geçtiği etkinlikte Şair Ataol Behramoğlu 1982 Maltepe Askeri cezaevinde tutuklu bulunduğu sırada yazdığı ‘Hapishanede Bir Sabah Türküsü’ adlı şiirini Silivri’deki yurtseverlere ithaf etti. Behramoğlu, "Adaletsizliğe uğrayarak yıllardır hapishanelerde yatan Mustafa Balbay kardeşime, Tuncay Özkan kardeşime, Doğu Perinçek Kardeşime ve bütün arkadaşlarıma, adaletsizliğin kurbanı olmuş ama vicdanlı yurtseverlere ithaf ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şarkısını Direniş Şehitlerine, Saylan ve Selçuk'a İthaf Etti

Ulusal Kanal'da program hazırlayıp sunan Müzisyen Haluk Çetin de yeni çıkan albümünden ve albümünün adı olan 'Çaresi İsyan Olmuştur' isimli şarkısını Haziran Ayaklanmasında yitirdiğimiz direniş şehitlerine, tutuklu yurtseverlere ve özelde Türkan Saylan ile İlhan Selçuk’a ithaf etti. Bu şarkısını Çetin izleyicilerle birlikte söyledi.

Behramoğlu ve Çetin'in hafızalara kazınan güzel dinletisi dakikalarca ayakta alkışlandı. Dinletinin ardından Ataol Behramoğlu şiir kitaplarını, Haluk Çetin’de son albümünü katılımcılar için imzaladı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr