"Önerdik AKP kabul etmedi"

Meclis’in ilk mesaisi bütçe maratonu olacak. Ancak bu konuda yapılan grup başkanvekilleri toplantısında uzlaşma sağlanamadı. CHP Grup başkanvekili Levent Gök, Kesin Hesap Komisyonu kurulmasını önerdiklerini ancak AKP’nin bu öneriyi kabul etmediğini belirtti. HDP Grup başkanvekili İdris Baluken de tasarının anayasa ve içtüzüğe aykırı olduğunu söyledi.

"Önerdik AKP kabul etmedi"

Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk mesaisini bütçe görüşmeleri için yapacak.

Salı günü Meclis’te bütçe maratonu için toplantı yapan siyasi partilerin grup başkanvekilleri henüz bir uzlaşma sağlayamadı.

AKP muhalefet partilerine geçici bütçe yerine 2016 yılı bütçesini sıkıştırılmış bir takvimle Aralık ayında çıkarmayı önermişti. MHP, AKP’nin bu önerisine destek verirken CHP “Kesin Hesap Komisyonu” şartını öne sürdü.

CHP Grup başkanvekili Levent Gök, kesin hesap komisyonunun kurulmasının önemine vurgu yaptı, AKP’nin bu öneriyi kabul etmediğini belirtti.

HDP Grup başkanvekili İdris Baluken ise, geçici hükümetin hazırlamış olduğu bütçe tasarısının kalıcı bütçe olarak ele alınmasını uygun görmediklerini söyledi. Baluken tasarının anayasa ve içtüzüğe aykırı bulduklarını belirtti.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: HALİT YAĞCI

ulusalkanal.com.tr

ekonomi bütçe