Yurt genelinde PKK'ya operasyonlar sürüyor

Yurt genelinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı da son bir haftada 46 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hava destekli operasyonlar devam ediyor. Son operasyonda, ilk belirlemelere göre, silahlı 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Çukurca-Hakkari karayolundaki menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirmeye çalışan 3 PKK'lı, Silahlı İnsansız Hava Aracı ile tespit edildi.

Teröristlerden ikisi İl Jandarma Komutanlığına ait ''kobra'' aracı ile yapılan atışla etkisiz hale getirildi. Kaçmaya çalışan bir terörist de SİHA ile vurularak yaralandı.

Yaralı terörist kaçıp saklandığı bir mağarada güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyon sonucu etkisiz hale getirildi.

Şemdinli Balkayalar bölgesinde yapılan operasyonlarda ise mağara içerisinde gizlenmiş vaziyette bir 107 mm’lik Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) namlusu ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon kapsamında 6 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve iş birlikçilerine kapsamlı operasyon düzenleyeceği bildirildi.

Bir operasyon da Edirne düzenlendi. MİT Edirne Bölge Başkanlığı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince ortak operasyon yapıldı.

İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacağı bilgisi alınan terörist gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Cüneyt K. isimli şüphelinin, terör örgütü PKK'nın Marsilya Demokratik Toplum Merkezi yöneticilerinden olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı da haftalık bilançoyu açıkladı. Bir haftada 4'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 46 teröristin iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ulusal.com.tr

açıklama terör içişleri bakanlığı