TSK'dan IŞİD'e ağır darbe

Suriye'nin kuzeyindeki PKK koridorunu bölen Fırat Kalkanı Harekâtı 41. gününde. Türk Silahlı Kuvvetleri, 63 IŞİD hedefini top atışlarıyla vurdu. Hedefler içindeki teröristlerle birlikte imha edildi. Koalisyon da IŞİD hedeflerine 11 hava harekâtı yaptı. Bölgede yaşanan çatışmalarda ise 15 ÖSO mensubu hayatını kaybetti, 35 ÖSO mensubu da yaralandı.

TSK'dan IŞİD'e ağır darbe

Türk Silahlı Kuvvetler'inin Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 63 IŞİD hedefi 301 top atışıyla vuruldu.

Sınırdaki topçu birliklerin yaptığı atışlarla silah mevzii, küçük gruplar halinde dolaşan teröristler, 6 silah yüklü pikap tipi araç, malzeme ve erzak yüklü 1 kamyon, 7 Katyuşa tahkimli mevzii, 3 çadır tipi barınma alanı imha edildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık’ta bulunan 9 hedefe, 10 bomba attı. IŞİD'in komuta yeri, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullandığı 9 bina imha edildi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin ve Türkmen Barı bölgelerine 11 hava harekâtı yaptı. 13 IŞİD unsuru etkisiz hale getirildi.

Çatışmalar, Rai'nin güneyindeki Boztepe, Hardanah ve Türkmen Barı bölgelerinde yoğunlaştı.

15 ÖSO mensubunun hayatını kaybettiği çatışşmalarda 35 muhalif de yaralandı.

Harekât kapsamında şu ana kadar 960 kilometrekarelik 111 bölgede kontrol sağlandı. Toplam bin 720 hedef, 6 bin 620 top ve bin 294 tank atışı ile vuruldu.

IŞİD'ten temizlenen bölgelerde, 28 mayın ve 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.