Tıkrit IŞİD'den temizlendi

Irak ile İran'ın birlikte yürüttüğü Tıkrit'i IŞİD'ten temizleme operasyonu başarıya ulaştı. Irak Başbakanı Haydar El Abadi, Twitter'dan yaptığı açıklamada Tıkrit'te zafer kazandıklarını ilan etti. Abadi operasyonu "tarihi bir kilometre taşı" olarak tanımladı.

Tıkrit IŞİD'den temizlendi

ABD'de kaygıya neden olan Irak-İan ortak operasyonu Tıkrit'te başarıyla sonuçlandı. Irak başbakanı Haydar El Abadi, "tarihi bir kilometre taşı" olarak tanımladığı Tıkrit zaferini Twitter'dan ilan etti.

Bir süre önce Irak ve İran, IŞİD'i Tıkrit'tem temizlemek için ortak operasyon başlatmıştı. ABD ise rıza göstermediği ortak operasyondan dolayı "Endişe duyduğunu" dışişleri bakanlığı sözcüsü aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmıştı.

Operasyonu, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü'nün komtanı General Kasım Süleymani yönetti. Washington'un kaydı duyduğu ortak operasyonda Tıkrit IŞİD'ten geri alındı. Irak Başbakanı El Abadi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak hükümetine bağlı birliklerin Tikrit'te büyük bir zafer kazandıklarını ilan etti.

El Abadi'nin sözcüsü Rafid Caburi de Irak ordusunun Tikrit kent merkezindeki hükümet binasına Irak bayrağını diktiğini ve kenti temizlemekte olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr