Kritik MGK bugün toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ak Saray'da toplandı. Nisan ayı olağan toplantısının ana gündemi F tipi örgütle mücadele oldu. Seçimler öncesi son MGK'da Kırmızı Kitap olarak adlandırılan temel güvenlik belgesinin güncelleştirilmesi bekleniyor.

Kritik MGK bugün toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, Nisan ayı olağan toplantısını yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ak Saray'da toplandı.

Toplantıya kurul üyesi bakan ve komutanların yanı sıra MİT Müsteşarı ile Emniyet Genel Müdürü'de katıldı.

Toplantının ana gündemi paralel yapı ile mücadele oldu. İç ve dış gelişmelerinde masaya yatırıldığı MGK toplantısında, paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararların alınması bekleniyor.

Temel devlet güvenliğiyle ilgili tehdit algılarını içeren, Kırmız Kitap olarak bilinen belgenin güncellenmesi kuvvetle muhtemel. F tipi yapılanmanın Kırmızı Kitap’ta ulusal güvenliği tehdit eden yapılar arasında yer alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt dönüşü yaptığı açıklamada, MGK’nın ana gündemini paralel yapı ile mücadelenin oluşturacağı sinyalini vermişti.

MGK toplantısının bir diğer özelliği ise Haziran seçimleri öncesi son toplantı olması. Toplantıda, seçim güvenliği konusunun da kapsamlı olarak ele alınması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr