İttifak sorusunu yanıtsız bıraktı

PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin "şeffaf ittifak" çağrısı CHP genel merkezine soruldu ancak sorular yanıtsız kaldı. Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlamadı. Salıcı, ittifaklara demokrasiden baktıklarını savundu, “Demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

İttifak sorusunu yanıtsız bıraktı

HDP’nin ittifak çağrısı CHP cephesine soruldu, genel merkez soruya kaçamak yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, 24 Şubat’ta yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Salıcı’ya HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın “şeffaf ittifak” açıklaması soruldu.

Millet İttifakı adı altında İyi Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yaptıklarını söyleyen Salıcı, HDP’nin açıklamalarına ilişkin ise tek bir kelime etmedi. İttifaklar için “demokrasiden yanayız” dedi.

Salıcı, "Bu siyasi mücadelenin içinde bizim yerimiz belli. Biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz, onlarla birlikte oluyoruz. Bunu da en iyi ortaya koyacağımız örnek 6 Mayıs’taki YSK tarafından darbe niteliğinde verilen bu seçim iptal kararından sonra vatandaşımızın İstanbul’da yüzde 54,5’le vermiş olduğu karardır" dedi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.coom

chp pkk hdp