Hakkari Çukurca'da çatışma: 3 şehit, 3 yaralı

Hakkari'nin Güven Dağı bölgesinde askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. İlk belirlemelere göre 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari Çukurca'da çatışma: 3 şehit, 3 yaralı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler, yoğun sis ve kar yağışından faydalanarak askeri üs bölgesine sızmaya çalıştı. Mevzideki askerin durumu fark etmesiyle çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Saldırı ve sızma girişimine bölgede konuşlu 203 mm Obüs ve Fırtına Obüsleriyle anında karşılık verildi.

Yoğun ateş altına alınan teröristler, bölgeden kaçmaya başladı.

Bölgeye ulaşan savaş uçakları da teröristleri ateş altına aldı. Bölgedeki ilk tespitlere göre 7 terörist öldürüldü, 9 terörist ağır yaralandı.

Panik halinde kaçan teröristler telsiz konuşmalarında, yaralı olan teröristlerin silahlarını alarak ölüme terk edilmesi talimatını verdi.

Bölgede kötü ve olumsuz hava şartlarına rağmen hava destekli operasyonlar sürüyor.

Şemdinli bölgesinde de bulunan topçu birlikleri, HAKURK bölgesinde tespit edilen 4 teröristti etkisiz hale getirdi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Sözde Hakurk Eyaleti Sorumlusu'nun da olduğu öğrenildi.

Daha sonra edinilen bilgilere göre, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 20'ye yükseldi.

TSK'DAN HAKKARİ ÇUKURCA BİLGİLENDİRMESİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şu şekilde:

Hakkari/Çukurca 2’nci Hudut Tugay K.lığı sorumluluk sahasında yer alan Güven Dağı Üs Bölgesine 02 Aralık 2016 tarihinde saat 06:40’ta BTÖ mensupları tarafından açılan ilk ateşle çatışma başlamış, açılan ilk ateşler sonucunda 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bölgede şu an itibariyle yoğun kar ve sis vardır. BTÖ mensubu teröristler bundan faydalanarak yakın bir bölgeye kadar yaklaşmışlar ancak mevzideki askerlerimizin durumu fark etmesiyle çatışma başlamıştır.

Saldırı ve sızma girişimine karşı ilk anda bölgede konuşlu 203 mm Obüs ve Fırtına Obüsleriyle anında ateş açılmış, mevzilerde bulunan askerlerimizce de teröristler ateş altına alınmıştır. Yoğun ateş altına alınan BTÖ mensubu teröristler bölgeden kaçmaya başlamışlardır.

İvedi olarak anılan bölgeye Ani Yakın Hava Desteğinde bulunulmuştur. Bölgeye ulaşan Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar ile kaçmakta olan teröristler ateş altına almıştır.

Bölgedeki ilk tespitlere göre 7 terörist ölmüş, 9 terörist de ağır şekilde yaralanmıştır. Panik halinde kaçan teröristler telsiz görüşmelerinde ağır yaralı olan 9 teröristin silahlarının alınarak kendilerinin bulundukları yerde bırakılması talimatını almışlardır.

Bölgede şu an itibariyle operasyon ağır ve güç hava şartlarına rağmen sürmektedir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı şu an itibariyle 16’dır. Arama tarama faaliyetleri sonucu daha sonra bilgilendirme yapılacaktır.

Ayrıca Şemdinli bölgesindeki topçu birliklerimizce HAKURK bölgesine yapılan topçu atışları sonucunda 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sözde Hakurk Eyaleti Sorumlusu teröriste verilen bilgide; Çekdar, Yılmaz, Tolhildan ve Eriş Kod adlı teröristlerin öldüğü bilgisi telsizden iletilmiş, yaralılar olduğu söylenmiş ancak sayı telaffuz edilmemiştir.

Bugün Hakkari bölgesinde 20 terörist etkisiz hale getirlmiştir.

Çatışmada hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı olan ve derhal hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

ulusalkanal.com.tr

hakkari çukurca çatışam 3 şehit