Karaman'daki 'cinsel istismar' davası başladı: Öğretmen duruşma salonuna getirildi

Türkiye'nin gözü bugün Karaman'daydı. Ortaya çıktığı andan itibaren gündemi sarsan Karaman'daki cinsel istismar iddialarının yargı aşaması başladı ve daha ilk duruşmada karar da çıktı. Karaman'da 10 erkek öğrenciye "cinsel istismarda" bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Muharrem B mahkemede suçlamaları reddetti, "kendileri yaptı, benim üzerime attılar" diyerek çocukları suçladı. Kararını açıklayan mahkeme Muharrem B'ye 508 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Karaman'daki 'cinsel istismar' davası başladı: Öğretmen duruşma salonuna getirildi

Karaman'da Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne ait olduğu belirtilen yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Muharrem B.'nin yargılanmasına başlandı.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ned görülen duruşma için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden itibaren kente gelenlerin üstleri tek tek arandı. Adliye çevresi de polis bariyerleriyle çevrildi. İddianamede adı geçen Ensar Vakfı'nın, Karaman Şubesi binasındaki tabelalar ise binaya Türk bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalışıldı.

Davanın görüldüğü 40- 50 kişi kapasiteli salonda, yoğun katılım nedeniyle yaklaşık 100 kişi vardı. İfadeleri daha önce alındığı için mağdur çocuklar ve aileleri duruşmaya gelmedi. Sadece avukatları duruşmaya katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti, olayların yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği’nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti. Milletvekilleri ile bazı derneklerin davaya müdahillik talebi ise reddedildi.

600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından hakim karşısındaydı.

Muharrem B'nin duruşmaya tutuklu bulunduğu Ereğli cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılacağı açıklandı ancak daha sonra sürpriz bir şelide gizlice duruşma salonuna getirildi. Sanık öğretmenin dün gece adliyeye getirildiği, yürüyerek salona girip yerine oturduğu öğrenildi.

Mahkemede ifadesi alınan sanık Muharrem B kendisine yönelik suçlamaları reddetti. Sözlerine "iyi bir eğitimci" olduğunu söyleyerek başlayan Muharrem B. "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., "Polis bana ’Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım" ifadelerinde bulundu.

Eşcinsel olduğunu belirten sanık öğretmen, "Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı" diyerek çocukları suçladı. Beraatına karar verilmesini isteyen sanık Muharrem B., ”Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. Hayvanlarla ilgili müstehcen görüntüleri ise ben fen bilgisi dersi kapsamında YouTube’den, canlı üremesiyle ilgili belgesel izlettim. Keşke çocuklar da burada olsaydı, onlarla karşılaşsaydık” dedi.

Sanık Muharrem B.’nin savunmasının tamamlanmasının ardından CMK kapsamında atanan avukatı söz aldı. Avukatın sözlerinin ardından tanıklar dinlendi.

Tanık olarak dinlenen Muharrem B'nin görev yaptığı okulun yöneticileri ifadelerinde, ’cinsel istismar’ olaylarından haberdar olmadıklarını ve öğretmen Muharrem B.’nin çevresinde iyi tanınan birisi olduğunu ve sosyal faaliyetlerle yakından ilgilendiklerini söyledikleri öğrenildi.

Tanıkların ardından savcı mütaalasını sundu. Savcının mütaalasının ardından görüş belirten avukatlar ise tahkikatın genişletilmesini istedi. Avukatlar, savcılık mütaalasında Ensar vakfına yer vermediğini belirterek, soruşturmaya vakıf yöneticilerinin, valiliğin ve milli eğitim müdürlüğünün de dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Avukatlar, dava dosyasının incelenmesi için süre talebinde bulundu. Mahkeme avukatların tüm taleplerini reddetti.

İlk duruşmada kararını açıklayan mahkeme, her mağdur çocuk için ayrı ayrı ceza verdi ve sanık Muharrem B'yi 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

ulusalkanal.com.tr

dava karaman ensar vakfı cinsel taciz