Meclis'te bu hafta

Meclis'in bu haftaki gündeminde, kamuoyunun merakla beklediği üç ayrı düzenleme var. Bunlardan en önemlisi, 22 maddelik yargı paketi.

Meclis'te bu hafta

Adalet Komisyonu yargı paketini görüşmek üzere 11 Şubat Salı günü toplanacak. Pakette en dikkat çekici nokta, Özel Görevli mahkemelerin kaldırılması ile ilgili madde. Bu maddeye göre, Özel Görevli Mahkemeler kapatılacak. O’nların baktığı davalar ise, suçun işlendiği yerlerdeki ağır ceza mahkemelerine devredilecek.

Özel Görevli mahkemelerin alanına giren suçlarda uygulanan azami tutukluluk süresi ile ilgili bir ifade yer almıyor. Ayrıca kişisel verilerin korunmasını ihlal edenler ve kaydedenlerle ilgili cezalarda düzenleme yapılacak.

AKP’nin, açılım paketi de bu hafta Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Pakette Kürtçe eğitim veren özel okulların açılmasına imkân sağlayacak maddeler bulunuyor.

Meclis Genel Kurulu’nda ise, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına soruşturma iznini Başbakan'ın onayına bağlayan "Askerlik Kanunu" tasarısı olacak. Tasarının tamamı Genel Kurul’da oylanacak. Tasarının oylanmasının ardından, AFAD ile ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifi" nin görüşmeleri yapılacak.

ulusalkanal.com.tr