Pazarlık tartışması büyüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "IŞİD'le siyasi pazarlık" yaptık demesi tartışmaları alevlendirdi. CHP milletvekili Osman Korutürk, Türkiye'yi IŞİD'le rehine pazarlığı yapmaya iten siyasetin başarısız olduğunu belirtti. MHP'li Özcan Yeniçeri olayın büyük zafer gibi yansıtılmasını eleştirdi. "Erdoğan devlet geleneğini yok ediyor" diyen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe "IŞİD'e ne verdiklerini açıklamıyorlar, çünkü çaresizler" ifadesini kullandı.

Pazarlık tartışması büyüyor

Rehinelerin serbest bırakılmasının arkasında "siyasi pazarlık" olduğunu açıklayan Erdoğan'a muhalefet partilerinden tepki geldi.

CHP milletvekili ve emekli büyükelçi Osman Korutürk, Türkiye'nin IŞİD gibi bir terör örgütü karşısında bu duruma düşürülmesine dikkat çekti.

"ESİR DÜŞMELERİ VAHİM"

AKP, tutuklu IŞİD teröristlerinin salıverilmesi dahil bir çok konuda pazarlık yürütmüş olabliir. Tartışılması gereken Türk diplomatların nasıl olup da Musul'daki binadan tahliye edilmedikleridir. Diplomatlarımız esir düşmeseydi Türkiye bugün IŞİD'e ne verdiyse, onu vermemiş olacaktı.

Korutürk, ayrıca Türkmenler ve Ezidileri kurtaracak bir operasyon olcaksa Türkiye'nin ABD harekatına katılması gerektiğini savundu.

Operasyonun abartıldığını belirten MHP'li Özcan Yeniçeri ABD koalisyonuna katılmama kararını sürdürmek gerektiğini belirtti.

"HAÇLI HAREKATINA HAYIR"

Kurtarılma olayının olduğundan büyük gösterilmesini doğru değil. Pazarlık konusunda aldığımız belli ancak ne verdiğimizi kimse bilmiyor. Niğde hapishanesindeki IŞİD mahkumları yerinde duruyor mu? bakmak lazım. Türkiye'nin ABD'nin kuyruğuna takılması yanlış. Haçlı operasyonuna katılmama politikası haklıdır ve devam ettirilmelidir"

"IŞİD'le diplomatik pazarlık"ın AKP'nin iflas eden dış politikasının sonucu olduğunu belirten İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe, "sonrasında ağır bir sonuçla karşılaşabiliriz" diye koonuştu.

"DİPLOMATİK İLİŞKİ DEVLETLER ARASINDA OLUR"

Diplomatik ilişki eşitler arasında yani devletlerin birbirleriyle kuracağı bir ilişkidir. Türkiye maalesef devlet geleneğini yok sayan bir Cumhurbaşkanıyla yönetiliyor. IŞİD'e verilenlerin ne olduğunu açıklayamamaları çaresizliklerini gösteriyor. Pentogan'un "Türkiye koalisyona girmek zorunda" yönündeki açıklaması ABD'ye taahhüd verilme ihtimalini gösteriyor. ABD açısından İncirlik'in kullanılması ve tampon bölge kurulması yeterli.

ulusalkanal.com.tr