Fenerbahçe ve Galatasaray yarı finalde

Kadınlar Avrupa Ligi 8'li Finali’nde iki Türk takımı yarı finalde. A grubunda yer alan Fenerbahçe, son maçında Spartak Moskova'yı 58-57 yenerek grubu lider bitirdi. Galatasaray Odeabank da diğer Türk ekibi Kayseri Kaski'yi 58-56 ile geçip ikinci olarak yarı final vizesi aldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray yarı finalde

Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final'inde Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabak yarı finale yükseldi.

A Grubu son maçında Fenerbahçe, Rusya'nın SpartaK Moskova takımını 58-57 yenerek, grubunu yenilgisiz lider tamamlayıp, yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya kötü başlayan Fenerbahçe, 2'nci dakikayı 7-0 geride geçti. Daha sonra toparlanan sarı-lacivertliler, farkı 1 sayıya indirdi. Karşılıklı basketlere sahne olan ilk periyotta, Rus temsilcisi ilk çeyreği 3 sayı farkla 17-14 önde tamamladı.

İkinci periyoda etkili başlayan Fenerbahçe, 18-17 öne geçti. Sarı-lacivertliler, Pondexter ile etkili oldukları bu periyotta, skor üstünlüğünü eline geçirdi ve ilk yarıyı 30-26 önde tamamladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Birsel Vardarlı attığı sayılarla takımını ayakta tutan isim oldu. Karşılıklı basketlere sahne olun 3'üncü çeyrek de sarı-lacivertlilerin 49-46 üstünlüğüyle geçildi.

Karşılaşmanın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği periyotta Fenerbahçe 58-57'lik skorla maçtan 58-57 galip ayrıldı. Karşılaşmanın en skorer ismi 16 sayıyla Fenerbahçe'de forma giyen Pondexter oldu.

Fenerbahçe'nin yarı finalde rakibi de belli oldu. Sarı lacivertliler bugün Fransız temsilcisi Bourges Basket ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray Odeabank ise, Kayseri Kaski'yi son saniyede Lyttle'ın basketiyle 58-56 yenerek yarı finale yükseldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Kayseri Kaski oldu. Bone'u (buun) pota altında iyi kullanan Galatasaray Odeabank da oyunda dengeyi kurdu. Karşılaşmanın ilk yarısı 26-26 eşitlikle sona erdi.

Çekişmeli geçen 3'üncü periyot 42-41 Kayseri Kaski'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın son bölümlerinde büyük çekişme yaşandı. Maçın son dakikasında 56-53 sarı kırmızılıların üstünlüğü vardı. Son hücumu iyi değerlendiren sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmayı 58-56 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Sarı kırmızılı ekip, yarı finalde şu sıralarda ev sahibi ve son şampiyon Ekaterinburg ile oynuyor.

ulusalkanal.com.tr