İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş öldürüldü

Suriye ordusu, Şam kırsalında faaliyet gösteren terör gruplarına ağır bir darbe vurdu. Bölgedeki en etkin örgüt olan İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş öldürüldü. Örgütün 13 üst düzey yöneticisinin de öldürüldüğü belirtildi. Bölgede El Kaide bağlantılı Ahrar’uş Şam’ın da yedi üst düzey isminin öldürüldüğü ifade edildi

İslam Ordusu'nun lideri Zehran Alluş öldürüldü

Suriye ordusu Şam kırsalındaki terör örgütlerine ağır bir darbe vurdu. İslam Ordusu'nun lideri ile birlikte 14, El Kaide bağlantılı Ahraru Şam örgütünün 7 üst düzey yöneticisi öldürüldü.

Lübnan merkezli El Meyadin televizyonunun haberine göre, Alluş diğer örgütlerin liderleriyle el-Merc bölgesinde toplantı yaptığı sırada Suriye ordusu harekete geçti. Alluş’un içinde olduğu belirlenen bina 13 füzeyle vuruldu.

Operasyonda Alluş’un dışında İslam Ordusu’nun 13, El Kaide bağlantılı Ahrar’uş Şam’ın yedi üst düzey isminin öldüğü belirtildi.

Feylak er-Rahman adlı örgüt de operasyonda binada bulunan liderleri Ebu en-Nasr’ın öldüğünü duyurdu.

İslam Ordusu adlı örgütün öldürülen lideri Zehran Alluş Nisan ayında Türkiye'deydi. Türkiye-Katar ve Suudi Arabistan tarafından desteklendiği bilinen Alluş, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'taki toplantıya da katılmamıştı.

Öte yandan terör gruplarının Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermuk Kampı'nın tahliyesi de askıya alındı. Tahliyenin neden askıya alındığı bilinmiyor ancak "lojistik nedenlerle" örgütlerin geri çekilmeyi durdurduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr