Adliye müdürü olmak istiyorsanız bunları bilmeniz gerekiyor

"Sineğin kaç gözü olduğunu" ya da "Kuran'ı Kerim'de peygamberin isminin kaç kez geçtiğini" bilmiyorsanız adliyelerde yazı işleri veya idari işler müdürü olamazsınız. İlk kez yapılan Adalet Bakanlığı mülakatlarında müdür adaylarına yöneltilen sorular "yok artık" dedirtti. Sınavda özel olarak hazırlanmayanların yanıt veremeyeceği sorularla din tarihi sorularının yoğunluğu dikkat çekti.

Adliye müdürü olmak istiyorsanız bunları bilmeniz gerekiyor

"Pinpon topu kaç gramdır?, Kuran'an da Hz.Muhammed'in adı kaç kez geçiyor?, Sineğin kaç gözü var?" adliyede yazı ve idari işler müdürü olmak isteyenlerden bu soruları yanıtlamaları istendi.

Adliye personelinin meslekte yükselme sınavı olan Adalet Bakanlığı Adli Yargı'da Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakatında skandal niteliğinde sorulara yer verildi. Ankara Batı Adliyesi'nde yapılan mülakatlarda adaylara özel olarak hazırlanmayan kimsenin yanıt veremeyeceği sorular yöneltildi. İşte adliye müdürü olmak isteyenlerin bilmesi gerekenler...

Adliyede Müdürlük Olmak İçin Bilinmesi Gerekenler

- Bir otobüse kaç pinpon topu sığar? - Bir pinpon topu kaç gramdır? - Kuran'ı Kerim'de Hz. Muhammed'in adı kaç kez geçiyor? - İlk hicret nereye yapıldı? - Hz. Yusuf'un peygamberlikten önceki işi nedir? - Ağaç kovuğuna saklanan peygamber kimdir? - Ölüleri dirilten peygamber kimdir? - Sineklerin kaç gözü vardır? - Galatasaray UEFA kupasını ne zaman kazandı? - Arda Turan'ın transfer durumu nedir?

Merkezi sözlü mülakat sınavı bu yıl ilk kez yapılırken, geçmiş yıllarda 70 olan yazılı sınav barajının bu yıl 60'a düşürülmesi de dikkat çekti. Sözlü mülakat uygulaması 2007 yılında YARSAV tarafından yargıya taşındı. Danıştay hakim ve savcılık mülakatlarında kamera kaydı yapılmasına karar verdi. Ancak AKP Hükümeti sözlü mülakatlarda video kaydını yasaklayan bir yasa çıkararak yüksek mahkeme kararını uygulatmadı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

adalet bakanlığı