Berkin için yaptıklarını söylediler Sami Elvan'ı dinlemediler

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmasının ardından gözler Berkin Elvan'ın ailesine çevrildi. Baba Sami Elvan önce sosyal medyadan yayınladığı mesajla, sonra da bizzat teröristlerle görüşerek "eylemden vazgeçin" çağrısı yaptı. Teröristler baba Elvan'ı dinlemedi, savcıyı şehit etti

Berkin için yaptıklarını söylediler Sami Elvan'ı dinlemediler

Sözde "Berkin için adalet istiyoruz" diyerek yola çıktılar ancak yine kan döktüler. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'lilere, Bekrin'in babası Sami Elvan da engel olamadı.

Baba Elvan ilk mesajını bu görüntülerle vermişti.

Baba Sami Elvan bu açıklamanın ardından milletvekili Hüseyin Aygün'la görüştü. "Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz''dedi.

Bu mesajı da yeterli olmayan Sami Elvan bu kz teröristlerle doğrudan iletişime geçti. 2 DHKP-C'li ile telefonla konuşan Sami Elvan, eylemi doğru bulmadığını söyledi, "kan akmasın" dedi. Ancak teröristleri ikna etmek için bu da yeterli olmadı.

Elvan daha sonra Çağlayan adliyesine gitti. Burada müzakerecilerle birlikte teröristlerle görüştü. Baba Sami Elvan'ın tüm çabalarına rağmen teröristler Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı vurdu.

ulusalkanal.com.tr