Özgür Özel: Adalet Bakanı beni telefonla aradı

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili gündeme getirdiği iddialar üzerine Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruya ilişkin yeni açıklamalar geldi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İnce'nin iade dosyalarını inceleme talebiyle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e görüştüklerini söyledi.

Özgür Özel: Adalet Bakanı beni telefonla aradı

Muharrem İnce'nin ABD'den arandığını ifade ederek gündeme getirdiği bu iddiayla ilgili Başbaklan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İnce'yi, Adalet Bakanlığı'na belgeleri incelemeye davet etmişti.

Konuyla ilgili yeni bir açıklama CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'den geldi.

Özel, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine yönelik başvurunun, usulüne uygun yapılıp yapılamadığının incelenmesine yönelik taleplerini sürdürdüklerini belirtti.

İnce'nin Adalet Bakanlığı'na belgeleri incelemek üzere 25 Mayıs'ta resmi başvuruda bulunduğunu belirten Özel, 29 Mayıs'ta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün kendisini aradığını söyledi.

Özel, Gül'ün kendisine "Başvurunuzu okudum, Muharrem Bey gelsin incelesin" önerisinde bulunduğunu ifade etti. Özgür Özel, taleplerinin bu olmadığını belirtti.

Özgür Özel, "Bakan'a bu sözleri üzerine, 'Bu doğru değil. Talebimiz de zaten bu değil. Siyaseten nezaketsiz bir öneri olmuştur. Talebimiz, ilgili belgeleri uzman bir heyetin incelemesi yönündedir. Heyetimiz bu belgeleri inceler, raporunu cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye ve partimize sunar. Bu rapor doğrultusunda gerekli açıklamalar yapılır. Belgelerinize güveniyorsanız niye ipe un seriyorsunuz" dedi.

CHP Grup Başkan vekili, "ikisi CHP milletvekili, ikisi konunun uzmanı 4 hukukçudan oluşan heyetimiz tarafından incelenmesi talebimizi sürdürüyoruz" diyerek belgeleri incelemek istediklerini yineledi.