TBMM'de çok sayıda kişi görevinden alındı

Fethullahçı Terör Örgütü kapsamında birçok kurumda işten çıkarmalar, görevden almalar ve soruşturmalar devam ediyor. Son görev değişikliği de TBMM’de yaşandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu görevinden alındı, yerine Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu getirildi. Ayrıca, milletvekili danışmanlığı yapan 20 kadar danışmanın da işine son verildiği öğrenildi.

TBMM'de çok sayıda kişi görevinden alındı

Fethullah Gülen Cemaati ile ilişki içinde olduğu belirtilen kamu çalışanlarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Bir operasyon da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapıldı.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu görevinden alındı, yerine Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu getirildi.

20 KADAR DANIŞMANIN DA İŞİNE SON VERİLDİ

Meclis’teki değişiklik bununla da sınırlı değil. Milletvekili danışmanlığı yapan 20 kadar danışmanın da işine son verildiği öğrenildi.

Danışmanların, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu gerekçesiyle işten alındığı belirtildi.

MECLİS BAŞKANI, MİT'TEN DOSYA İSTEMİŞTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Meclis içinde FETÖ soruşturması için Meclis personeli hakkında MİT ve Emniyet istihbarattan dosya istemişti.

Kahraman’ın istediği bilgiler arasında Milletvekillerinin cemaatle bağlantısının da yer aldığı öğrenilmişti.

Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Kahraman’ın bazı milletvekillerine, “AKP içinde FETÖ’cü var mı?” sorusu üzerine, “7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilip 1 Kasım’da listede olmayanların çoğunun cemaatle bağlantısı var” ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr