O kahraman gazinin babası Vatan Partisi'ne katıldı

Edirne’de Selimiye Cami önünde kuş yemi satarak hayatını devam ettiren Gazi Yılmaz Yiğit’in babası Gülabi Yiğit, Vatan Partisi'ne katıldı. Rozetini Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Hasan Ateş taktı.

O kahraman gazinin babası Vatan Partisi'ne katıldı

Yılmaz Yiğit Haziran 2007 de Şırnak’ta gazi olmuştu. İki kolu ve bir bacağını kaybeden Yiğit’in hikayesi orada bitmedi. 27 Ekim 2014'te kızı ile bindiği belediye otobüsünde şoför tarafından sözlü ve fiziki tacize uğrayan Gazi Yılmaz Yiğit acı bir şekilde gündeme gelmişti. İşte o kahraman gazinin babası Gülabi Yiğit’e Edirne’de Vatan Partisi sahip çıktı.Gülabi Yiğit, "bize bir tek Vatan Partisi sahip çıktı" diyerek partiye üye oldu.

"KİMSEDEN YARDIM GÖRMEDİK"

Şimdiye kadar kendisine Mehmetçik Vakfı dahil hiçbir kurum ve kuruluştan yardım gelmediğini belirten Gülabi Yiğit şunları söyledi: “Bizden sorumlu İlgili bakanlığı aradım neye ihtiyacın var diyerek gelip baktılar ondan sonrada bir yardım göremedim. Edirne Valiliği'ne dilekçe yazdım dilekçemin cevabı gelmedi.”

Edirne'de yaşayan Gülabi Yiğit şöyle devam etti: “Ben Selimiye Camı yanında izinli olarak kuş yemi satıyorum. Ama izinsiz satanlarda ortaya çıktı ben bunları belediyeye söylememe rağmen hiçbir işlem yapmadı. Bu konuda ben mağdur edildim. Bunları hiç hak etmedik.”

"AKP GELİP BİR GEÇMİŞ OLSUN DEMEDİ"

Gazi babası Gülabi Yiğit konuşmasına şunları ekledi: “Oğlumun iki kolu bir bacağı koptuğunda; AKP’liler gelip bana bir geçmiş olsun dahi demedi. Ancak seçimden seçime geliyorlar. Hani neredeler, yandaşlara geldiği zaman kömür makarna dağıtırlar. Benim hiçbir aylığım yok emekliliğim yok. En son gaziler için yapılan rehabilitasyon merkezi özelleşti. Herşey çok pahalı olduğu için faydalanamıyoruz.Kimse bizimle ilgilenmiyor.”

"GAZİLER BİZİM BAŞTACIMIZ"

Vatan Partisi Edirne il Başkanı Hasan Ateş şunları söyledi: “Vatan için gazi olmuş askerlerimiz bizim baş tacımızdır. Onlar bu ülke için şehit ve gazi oluyorlar. Onlar bizim geleceğimizdir. Bu kardeşimizin babası bize üye olduğu için gurur duyuyoruz. Biz de Gülabi Yiğit’e Gazi ve şehit ailelerinden sorumlu olma görevini verdik.”

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr