Ümit Özdağ ile Yusuf Halaçoğlu'na verilen toplantı salonu son anda geri alındı

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na Berlin'de büyük saygısızlık!

Ümit Özdağ ile Yusuf Halaçoğlu'na verilen toplantı salonu son anda geri alındı

Alman Parlamentosu'nun sözde Ermeni Soykırım Kararı sonrası hafta sonu konferans için Berlin'e gelen MHP milletvekillerine kaldıkları otelde verilen toplantı salonu son anda geri alındı. Daha sonra toplantının yapılacağı otelde kalmalarına da izin verilmedi. Otelde kalmalarına izin verilmemesinin ise, konferansın otelin yakınındaki Berlin Sanayi ve Ticaret Odası salonlarında yapılması üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Milletvekilleri yaşananları “rezalet” olarak değerlendirdiler.

Prof. Halaçoğlu ve Prof. Özdağ, otel yönetiminin bu davranışını gerilen Almanya-Türkiye ilişkilerine ve son olarak Alman Meclisi Bundestag'ın uluslararası hukuku hiçe sayarak kararlaştırdığı sözde Ermeni Soykırımı iddialarına bağladılar. Düzenleyici öğrenci topluluğunun, Berlin Sanayi ve Ticaret Odası salonunu tanıdık bir yöneticinin bağlantıları sayesinde buldukları öğrenildi.

MHP milletvekilleri Ermeni meselesi ile Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirmeyi amaçlıyordu. Otelin sorun çıkarması üzerine, Türk parlamenterler sunumlarını başka salonda yapmak zorunda kaldılar. Parlamenterler, salonla ilgili sorundan çok, otelde kalmalırının da engellenmesine sinirlendiler.

Hannover merkezli Türk Öğrenci Birliği’nin düzenlediği “1915 Olayları ve Tarihi Gerçekler” konulu konferansa, MHP Berlin teşkilatının sahip çıkmaması Berlin’de yaşayan katılımcılar tarafından yadırgandı.

Aydınlık’a değerlendirmelerde bulunan Berlinli vatanseverler şu ifadeleri kullandı:

“Kendi iç çekişmelerini vatan savunması mücadelesinin önüne koymaları kabul edilemez. Ermeni meselesi, partiler üstü bir milli meseledir. Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı, TBMM mensubu iki Türk vatansever Berlin’e geliyor ve MHP’nin Berlin teşkilatı sahip çıkmıyor. Anlaşılır bir durum değildir.”

Berlin'e hareketlerinden önce Ankara’da basın toplantısı düzenleyen parlamenterler, 15 Mart 1921'de Berlin'de bir Ermeni terörist tarafından şehit edilen Talat Paşa'nın öldürüldüğü yere çelenk bırakıp dua edeceklerini ve Yahudi Soykırımı kararının alındığı Berlin Wannsee Konferans salonunu ziyaret edecekleri bildirmişlerdi. Özdağ ve Halaçoğlu, her iki yere de gidebildi.

HALAÇOĞLU: “KARAR, HUKUKDIŞIDIR”

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu konuşmasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre Davası Kararı’nı hatırlattı.

Halaçoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Alman Meclisi, Soykırım Kararı alamaz. BM 1948 Soykırım Sözleşmesi, yetkili mahkemeyi göstermektedir. Karar, tamamen siyasidir ve uluslararası hukuka, BM Kararları’na, AİHM Kararı’na, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırıdır. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan alınan bütün kararlar geçersizdir. Asla bir soykırım olmamıştır. Savaş döneminde alınması gereken tedbirler vardır. Bu önlemlere başka savaşlarda da rastlamak mümkündür.”

ÖZDAĞ: “KARAR, HUZURSUZLUĞA NEDEN OLUR”

Almanya’nın sözde soykırım kararına tepki gösteren Ümit Özdağ, “Bu karar, Almanya’daki ırkçıları Türklere karşı tahrik edecektir. Genç kuşaklar arasına nefret tohumları ekiliyor. Karar, Almanya’nın huzurunu olumsuz etkileyecektir” dedi.

Özdağ şu ifadeleri kullandı:

“Alman Parlamentosu Türk milletinin tarihini hedef alan bu kararı ile Batı Asya’da ve Ortadoğu’da istikrara değil istikrarsızlığa hizmet etmiştir. AB’nin yaşadığı krize dikkat çekmek isterim. Türkiye-Almanya ilişkileri güvenlik politikaları ve refah için son derece önemlidir. Kimse Türkiye’nin düşmanı olmayı tercih etmemelidir. Karar, Almanya’da Türk düşmanlığını daha da arttıracaktır. Yabancı düşmanı partiler, Almanya’da yaşayan Türklere karşı düşmanlık yapmanının sözüm ona meşruiyetini bulmuş olacaklardır. Genç kuşaklar için, birlikte yaşam için son derece yanlış bir karar olmuştur.”

ulusalkanal.com.tr

almanya berlin