236 metrelik vince çıktılar

Asansör faciasıyla 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar İnşaat'ta sular durulmuyor. İşçiler maaşlarını alamadıkları için 200 metre yükseklikteki vince çıktı. Geceyi vinç üstünde geçirdi. Eylem sonuç verdi ve maaşlar ödendi.

2 işçi, 236 metre yükseklikteki vinçte beklerken, maaşını alamayan diğer işçiler de İstanbul Mecidiyeköy'deki şantiye önündeydi. Soğuk havada, battaniyelere sarılarak gelecek sevindirici bir haberi beklediler.

Şantiyede aynı sorunu yaşayan 55 taşeron işçi var. Tes-Yapı şirketine bağlı olarak çalışan işçiler maaşlarını alamadığı için memlekete gidemedi, bayrama vinç üzerinde girdi.

İşçiler "maaşların ödeneceğine dair bir protokol imzalanmazsa vinçten inyemiz" diyor. Verilen sözlere inanmıyorlar. Çünkü önceki gün "maaşlarınızı ödeyeceğiz" diyerek işçileri vinçten indirmişler, ancak maaş almak yerine karakola götürülmüşlerdi.

Sabah saatlerinde Torun İnşaat işçileri aradı, paranızı ödeyeceğiz dedi. Vincin üzerindeki 1 işçi karakola gitti, işverenle görüştü. Sonuç sevindiriciydi.

Haber: Hatice Kara

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr