Mahkeme, Çarşı davasının gerekçeli kararını açıkladı

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Çarşı davasında gerekçeli kararını açıkladı. Çarşı üyeleri hakkındaki beraat kararına "aralarında terör örgütü değil dostluk ve arkadaşlık ilişkişi olması" gerekçe gösterildi.

Mahkeme, Çarşı davasının gerekçeli kararını açıkladı

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin darbeye teşebbüsten yargılandığı davada beraat kararlarının gerekçesi açıklandı.

Mahkeme Çarşı üyeleri arasında; taraftar grubu çerçevesindeki arkadaşlık ve dostluk ilişkisi dışında bir organizasyon ve silahlı yapılanma olmadığını vurguladı. 53 sayfalık gerekçeli kararda Çarşı taraftar grubunun illegal bir eylemi olmadığı belirtildi.

Darbeye teşebbüs suçlamasının değerlendirildiği bölümde; "Çarşı üyelerinin Başbakanlık Ofislerini basacak araçlarla, hükümeti devirecek plan ve organizasyon ile yeterli alt yapıya sahip olmadıklarına dikkat çekildi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Gezi Parkı protestoları hakkında da çarpıcı tespitlerde bulundu. Kararda; anayasal ifade özgürlüğü kapsamında kalan demokratik Gezi Eylemlerinin, polisin orantısız güç kullanması ve bazı grupların provokasyonlarıyla olumsuz bir tabloya dönüştüğü" ifade edildi.

29 Aralık 2015'te karara bağlanan davada, mahkeme oy birliğiyle 35 kişinin beraatine hükmetmişti.

ulusalkanal.com.tr