Köylüler HES inşaatını bastı

Adana'daki HES inşaatında ise olaylar vardı. Ancak bu kez HES inşaatındaki eylemin nedeni, güvenlikçilerin bir kişiyi darp etmesiydi. Darp edildikten sonra trafik kazasında hayatını kaybeden Ali Yavuz Yüce'nin yakınları inşaatı bastı. Jandarma müdahale edince olaylar büyüdü.

Adana'nın Kozan ilçesindeki HES inşaatında olaylar çıktı, ortalık karıştı. Nedeni bu kez HES projesi değil, inşaatta yaşanan adam dövme olayı.

Geçtiğimiz günlerde Ergenuşağı Mahallesi'nde Ali Yavuz Yüce isimli bir kişi, HES inşaatında çalışan 4 güvenlik görevlisi ile tartıştı. Güvenlik görevlileri Yüce'yi darp etti. Olayın ardından, güvenlikçilerin peşinden giden Yüce otomobili ile kaza yaparak hayatını kaybetti.

Aile güvenlikçilerden şikayetçi oldu ancak bir sonuç alamadı. Yüce'yi darp eden güvenlik görevlileri ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Durumu öğrenen köylüler ve Yüce ailesi HES inşaatını bastı, zanlıların cezalandırılmasını istedi.

Ancak köylülerin inşaata girişine jandarma izin vermedi. Köylülere gaz bombasıyla müdahale edildi. Yüce'nin akrabası olduğu öğrenilen bir kadın gaz kapsülüyle başından yaralandı.

Olaylar sırasında 1 uzman çavuş ve 2 asker yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

hes adana baraj hidroelektrik santral