AKP gericiliğine üniversitelerde geçit yok!

Bugün öğle saatlerinde AKP'nin Yeditepe Üniversitesi ana kapı karşısına açtıkları seçim standı, Yeditepe Üniversitesi öğrencileri tarafından protesto edildi. Sağ-sol demeden birleşerek AKP'yi üniversiteye sokmayacaklarını ve burada çalışma yapmalarına izin vermeyeceklerini belirten öğrencilere stand görevlileri saldırıda bulundu. Daha sonra stantta bulunan AKP gençlik kolları ise saldırıyı, taşlar ve soda şişeleriyle sürdürdü.

AKP gericiliğine üniversitelerde geçit yok!

Olay yerine gelen polis ekipleri ise saldırıda bulunan stant görevlileri yerine öğrencilere müdahale etti. İlerleyen saatlerde üniversite önüne iki TOMA aracı ve çevik kuvvet ekipleri çağırıldı. Polisler AKP stantını koruma altına aldı. Polisle öğrenciler arasında çıkan arbedede bir TGBli gözaltına alındı. Bunun üzerine öğrenciler arkadaşlarını bırakmadıkları takdirde oradan ayrılmayacaklarını bildirdiler. 6 saat boyunca okul önünde bekleyerek AKp'ye çalıştırma yaptırmayan öğrencilerin direnişi sonucu AKPliler, çalışma yapamadan stantlarını toplayarak alandan ayrıldılar. Gözaltına alınan Öğrenci ise serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili Yeditepe TGB Başkanı'nın yaptığı açıklama ise şöyle:

"Yeditepe'de gericilere izin yok! Meşruiyetini yitirmiş yolsuzluklara batan AKP'ye üniversitenin karşısında çalışma yapmasına izin vermedik. Okul içinde sağ sol demeden tüm öğrencilerle faşistlere karşı mücadele ettik ve amacımıza ulaştık. Üniversite öğrencileri olarak mücadelemiz devam edecek ve AKP'yi üniversitelere sokmayacağız. Yeditepe AKp'ye direniyor ve mücadele ediyor."

ulusalkanal.com.tr