Savcı Akkaş'ın Dink kumpası ortaya çıktı

Muammer Akkaş’ın, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalini soruşturduğu dönemde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’i aklamak için gizli tanığa Doğu Perinçek aleyhine ifade verdirdiği ortaya çıktı

Savcı Akkaş'ın Dink kumpası ortaya çıktı

Muammer Akkaş’ın, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalini soruşturduğu dönemde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’i aklamak için gizli tanığa Doğu Perinçek aleyhine ifade verdirdiği ortaya çıktı

Savcı Muammer Akkaş’ın, Dink cinayeti soruşturmasında Ramazan Akyürek’i kurtarmak için, Ergenekon sürecinde bazı sanıklara iftira attığı mahkeme kararıyla kesinleşen ve 3,5 yıl hapis cezası alan Hacı Ali Hamurcu’dan Doğu Perinçek’in adını vermesini istediği ortaya çıktı. Posta gazetesi yazarı Nedim Şener tertip niteliğindeki olayı dünkü köşe yazısında aktardı. Şener, savcı Muammer Akkaş’ın cemaatçi polisleri sahte tanıklar bularak yönlerdirme ifadelerle nasıl kolladığını yazdı.

Hacı Ali Hamurcu Dink cinayeti soruşturmasını yürüten savcı Gökalp Kökçü’ye 9 Şubat 2015’te verdiği ifadede Muammer Akkaş’ın kendisini nasıl yönlendirdiğini şöyle anlatıyor:

‘PERİNÇEK’İ SUÇLA, AKYÜREK’İ AKLA’

“(14.03.2012) Muammer Akkaş beni odasına oturttu. Beni cezaevinden getiren askerleri dışarıya çıkarttı... Daha sonra bana bir HTS raporu (cep telefonu sinyal bilgisi içeren rapor) çıkararak tutuklanmadan önce Avukat Fuat Turgut, Yaşar Ağsu ve Kemal Kerinçsiz ile Yusuf Erikel’in Cağaloğlu’ndaki bürosunda bir araya geldiğimizi söyledi. Ben (2007’de) avukatım olan Erikel’in bürosuna zaman zaman gittiğimi ama bu kişileri o ofiste görmediğimi, bir araya gelmediğimi söyledim. Muammer Akkaş bana, ‘O dönem Yusuf Erikel ile irtibatlı olan tek kişi sensin, Ramazan Akyürek bu vatana yararlı bir insandır, bu kişinin kurtarılması gerekiyor” dedi.

Sonra ‘Doğu Perinçek’in ajandasında Erhan Tuncel konuşacak, Doğu bey tedbir alsın’ diye benim ifade vermemi istedi. Ayrıca Yusuf Erikel’in ofisinde bu insanları gördüğümü, bu kişilerin konuşmalarına şahit olduğumu, bu konuşmalarda ‘Doğu bey tezgahladı, ihale Ramazan Akyürek’in üzerine kalacak” şeklinde sözler duyduğum şeklinde ifade vermemi istedi.

Bana Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu ve Yurt isimli soyadını bilmediğim kişilerin daha sonra yardımcı olabileceğini söyledi... Savcı Muammer Akkaş 14.03.2012 tarihli ifade içeriğinde geçen tüm hususları kendisi söyleyerek, yazdırdı. ‘Bana itirafçılıktan yararlanacaksın, senin için iyi olacak’ dedi.

Muammer Akkaş tarafından alınan 14.03.2012 tarihli ifade içeriğinde yer alan bilgileri ben vermedim. Benim Hrant Dink cinayetiyle ilgili bir bilgim bulunmamaktadır.”

İFTİRADAN 3,5 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Hacı Ali Hamurcu Ergenekon davası sürecinde, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Avukat Kemal Kerinçsiz’e iftira attığı ve suç uydurduğu için 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hamurcu bu davadaki ifadesinde aralarında F tipi örgüt soruşturmasında tutuklu bulunan Emniyet Amiri Gafur Ataç’ın da olduğu bazı kamu görevlilerinin kendisini suça azmettirdiğini itiraf etmişti. Mahkemede Hamurcu’nun adını verdiği, Gafur Ataç ile dönemin özel yetkili savcıları Muammer Akkaş, Cihan Kansız, komiser Hasan Basri, Mahmut isimli polis, Binbaşı Fatih Sabuncu, Yüzbaşı Recep Eker, MİT görevlisi Enver Demirci, Metin İlga ile bunların irtibat elemanı Zafer Acar hakkında işlem yapılması için suç duyurusu yapılmasına karar vermişti. (Aydınlık)

Hrant Dink ali fuat yılmazer Doğu Perinçek ramazan akyürek Muammer Akkaş