Davutoğlu'ndan Başika açıklaması: Gereklilik çerçevesinde yapılmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Davutoğlu, "Askeri gereklilik neyse onu yaptık. Birliğimiz Musul'da olmaya devam edecek. Bazen tahkim bazen tanzim yapılır. Irak hükümetiyle her türlü işbirliği yapmaya hazırız." dedi

Davutoğlu'ndan Başika açıklaması: Gereklilik çerçevesinde yapılmıştır

Davutoğlu: Musul'daki Türk kampından bir grup askerin çekilmesi gereklilik çerçevesinde yapılmıştır.

Davutoğlu, A Haber'de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Başika'da kalan askerimiz kendi güvenliğini sağlayacak sayıda mı?" sorusuna Davutoğlu, "Tabi" karşılığını verdi.

Davutoğlu, "Gerektiğinde, buraya yeniden takviye yapılacak mı?" sorusu üzerine, "Şartlar son derece dinamik, şartlar ne gerektiriyorsa o yapılır" diye konuştu.

"Bir anlaşmadan bahsediliyor. Asker çekmekten öte bir şey var mı bu anlaşmada?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Irak Hükümetine müsteşarlarımız çok net bir mesajla gittiler; 'Türkiye her türlü işbirliğine hazırdır, DEAŞ'a karşı mücadele bağlamında. Türkiye'nin bu anlamda herhangi bir gizli gündemi yoktur.' Bu işbirliği bağlamında da Irak'la hem anlaşma yapmak hem birlikte faaliyet yapmak konusunda da kapımız açık. Bu konuda Türkiye'nin herhangi bir ön yargısı olmadığı gibi kaygısı ve çekincesi de yoktur. Irak Hükümeti ile yüz yüze görüşerek, bunları çözebileceğimize inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Musul'a ortak bir operasyonun bu çerçevede olup almayacağının" soruna, "Musul'a dönük olarak koalisyon tarafından yürütülen bir yılı aşkın süredir bazı çalışmalar var. Bizim için esas olan Musul'da istikrarı sağlayacak, daha sonra da Irak'ın bütünlüğünde istikrarı sağlayacak şekilde, meşru Irak güvenlik güçlerinin takviye edilmesi, güçlendirilmesidir" dedi.

ulsualkanal.com.tr

Davutoğlu türk askeri ırak musul başika