Mehmetçik için robot üretti

Önce arabasını sattı, ardından aldığı girişimcilik desteği hemen projeye koyuldu. Amacı, PKK'nın tuzakladığı mayınları tespit edip, anında imha edecek bir robot tasarlamaktı. Ve, sonunda bomba imha eden mini tank görünümlü robotu yarattı. İşte, makine mühendisi Mert Alta ve ekibinin vatan sevgisi ile ürettiği Bomba İmha Robotu.

Mehmetçik için robot üretti

PKK ile kahramanca savaşan güvenlik güçlerine nasıl yardım ederim diye düşündü. Aklına harika bir fikir geldi. Mehmetçik ve polisin şehit olmasına neden olan mayın ve bombaları uzaktan tespit edip imha edecek bir robot.

Kendisi de makina mühendisi olan ve doktorasını "Mayın Tespit Robotu" üzerine yapan Mert Alta bu projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Önce otomobilini 50 bin TL'ye sattı hemen ardından devletten 800 bin TL girişimcilik desteği aldı. Mücit mühendis Antalya Üniversitesi Teknokenti'nde "Robot Teknolojileri" üretimi üzerine bir şirket kurdu.

Alta, ekbiyle birlikte uzun uğraşlar sonucunda mayın tespit ve bomba imha robotunun prototipini hayata geçirdi. Ve ortaya üstün özellikli bu robot çıktı.

ulusalkanal.com.tr