Buğra Kavuncu suç duyurusunda bulundu

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, hakkındaki FETÖ'cülük iddialarını yargıya taşıdı. Kavuncu, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında "hakaret ve iftira” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de tarafların mahkemede kozlarını paylaşacağına dikkat çekti.

Buğra Kavuncu suç duyurusunda bulundu

İyi Parti’deki FETÖ krizi yargıya taşındı. İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Milletvekili Ümit Özdağ hakkında “hakaret ve iftira” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kavuncu, suç duyurusuna ilişkin dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

Partide deprem etkisi yaratan açıklamaları Kayseri'de bulunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir kez daha soruldu. İlk açıklamasında net bir yanıt vermeyen Akşener, bu kez de tarafların mahkemede kozlarını paylaşacağına söyledi.

Akşener, tartışmanın kamuoyu önünde yapılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

İyi Parti lideri Akşener böyle dese de kulislerde farklı iddialar konuşuyor. İyi Partili kaynaklara göre, Özdağ yakın çevresine, "Bana televizyona çıkıp konuşmaktan başka çare bırakmadılar” dediği belirtildi.

Ulusal Kanal’ın İyi Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, genel merkez Özdağ’ın artık partide kalamayacağı görüşünde. Partide “istenmeyen insan” konumuna geldiği öne sürülen Özdağ’ın ihraç edilmesi gerektiği tartışılıyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in bu açıklamasını da değerlendiren İyi Partili kaynaklar, Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a dikkat çekti. Kaynaklar, “Operasyon aranıyorsa yanı başınızdakilere bakın. Sebep olanlar baş tacı yapıldı” yorumunda bulundu.

Bu arada Özdağ Twitter'dan yeni bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımda Akşener'in "Sayın Özdağ'ın devletin sırrına duyduğu sevgi, saygı öyledir ki" açıklamasına yer verdi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

İyi Parti adliye ümit özdağ kavuncu getö