HDP terör örgütü PKK'ya işte böyle yardım etti

"HDP'li belediyeler yardım etti, bizler hendek ve barikat kurduk". Bu sözler, Nusaybin'de teslim olan teröristlerin verdikleri ifade tutanaklarından alındı. Yeni Şafak Gazetesi yazarı Kemal Öztürk köşesinde HDP'li belediyelerin terör örgütü PKK'ya yaptığı yardımları yazdı.

HDP terör örgütü PKK'ya işte böyle yardım etti

HDP'li belediyelerin yardımıyla bir gecede onlarca barikat kuran teröristlerin itiraflarının yer aldığı tutanakları, Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk köşesinde paylaştı.

Nusaybin, teröristlerin en çok silah ve bomba yığınağı yaptığı ilçe. PKK'nın Suriye'deki en önemli merkezi olan Kamışlı'nın tam karşısında yer almasından dolayı örgüt için burası hayati önem taşıyordu.

Ancak PKK buradan istediğini alamadı, 495 terörist öldürüldü, 76 PKK'lı teslim oldu.

Teslim olan PKK'lı teröristlerin kimden, nasıl destek aldığı ve kimin sayesinde kolayca hendek kazdıklarını Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Kemal Öztürk köşesine taşıdı.

B.İ. adlı terörist, ifadesinde "Nusaybin Belediyesi, hendek kazılması için kepçe verdi. Örgüt mensupları için giyim, sağlık malzemesi topladı, örgüt mensuplarına dağttı. Çöp arabaları ve içi kum dolu kamyonları verdi ve barikat yaptık. Sonrada bunları örgüt gasp etti diye başvurdular" dedi.

16 Yaşındaki Ş.A ifadesinde "HDP Kızıltepe ilçe binasından iki kişi beni arabayla Nusaybin'e götürdü. Fırat Mahallesi'nde bana silah ve mühimmat verdiler." dedi. Örgüt üyelerinin tedavi edildiği bodrumda onlara yiyecek ve içeçek götürdüğünü belirtti.

A.C. Mersin'den HDP aracılığı ile örgüte katıldığını ve Fırat Mahallesi'nde kaldığını söyledi.

C.D. isimli şahıs da HDP'nin gönüllü müşahidi olarak şeçim çalışmalarına katıldığını ve "Büyük Botan Yürüyüşü" için otobüslerle Nusaybin'e geldiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr