Yeni MİT TIR'ları iddianamesi hazır

Yeni MİT TIR'ları iddianamesi hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde 55 şüpheli var. Şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor. Şüpheliler arasında FETÖ'nün 'sivil imamları' da bulunuyor

Yeni MİT TIR'ları iddianamesi hazır

Yeni MİTTIR'ları iddianamesi hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde 55 şüpheli var.

Şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış hapis cezası isteniyor.

Şüpheliler arasında FETÖ'nün 'sivil imamları' da bulunuyor.

İRFAN FİDAN'DAN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ VE KONSOLOSLUĞU'NA SORU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, TIR'ların durdurulmasının ardından şüpheli 'imam'ların ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğuyla telefon görüşmesi yaptıklarına dair tespitlerin olduğunu belirterek, bu görüşme içeriklerini ABD Başkonsolosluğuna sorduklarını belirtti.

Fidan, FETÖ soruşturmasında tutuklu bulunan örgütün üst düzey yöneticisi konumundaki bir tanığın, 'MİT tırlarının durdurulması, görüntüsünün alınması ve ifşa edilmesi talimatının kendisine Pensilvanya'da örgüt elebaşı Fetullah Gülen tarafından verildiğini' anlattığını ifade etti.

Fidan, TIR'ların durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlatması için tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na veren kişi veya kişilere yönelik soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

55 ŞÜPHELİ KİM?

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, aralarında 1 Tümgeneral, 2 Albay, 2 Yarbay, 7 Binbaşı, 11 Yüzbaşı, 1 eski MİT mensubunun da olduğu 55 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, MİT TIR'larının durdurulduğu gün olay yerinde olan jandarma görevlilerinin imamı olan, eylemi yöneten ve organize eden 11 sivil imamın tespit edildiği belirtildi. Bu imamlardan 1'inin tutuklu diğer 10'unun ise firari olduğu belirtildi. İmamlardan 5'inin öğretmen, 2'sinin öğretim üyesi, 1'inin Sağlık Bakanlığı çalışanı, 1'inin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışanı ve 1'inin RTÜK uzamanı olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

istanbul Tır şüpheli MİT iddianame