Zeytinliklerle ilgili düzenleme komisyona çekilecek

Zeytinlik alanlarıyla ilgili düzenleme komisyona geri çekildi. Açıklama AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi. Buna göre, Sanayi Komisyonu, zeytinlik alanlarını imara açan 2. Maddeyi bir kez daha görüşecek. Tasarıya CHP ve MHP’nin yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası’ndan da tepki var.

Meclis’te büyük tartışmalara neden olan Zeytinliklerle ilgili tasarıda önemli bir gelişme yaşandı. Zeytinlik alanlarını imara açan tasarı komisyona geri çekildi.

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'nın köpürtülerek doğru olmayan bir şekilde "zeytin yasası" haline getirildiğini dile getiren Elitaş, ilgili bakanlıkların da görüşlerinin alınacağını belirtti.

Tasarı komisyon geri çekildi çekilmesine ama zeytinlik alanlarıyla ilgili tartışma hala bitmedi.

CHP milletvekilleriyle birlikte Meclis’te açıklama yapan Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, tasarı hazırlanırken sektörün hiçe sayıldığını söyledi. Talanın durdurulması gerektiğini belirtti.

Zeytin yasasından MHP de rahatsız. Meclis’te basın açıklaması yapan MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Sırf sanayi tesisi için zeytin ağaçlarına kıymak sorumsuzca politik bir tasavvurdur” dedi. “Sanayileşeceksek zeytinlikten başka yer mi yok” sorusunu soran Yönter, "Zeytinlerimize kıymasınlar. Zeytin üretecilerimizin sesini mutlaka duysunlar” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

mustafa elitaş