Binali Yıldırım'dan milletvekillerine 'FETÖ' yasağı

Başbakan Binali Yıldırım, AKP milletvekillerinin parti içindeki FETÖ’cülerin temizlenmesine ilişkin konuşmalarını yasakladı. AKP’li vekillere sitem eden Yıldırım, “bizim içimizde FETÖ’cü yok, bu açıklamaları yaparak algı operasyonuna alet oluyorsunuz” dedi.

Binali Yıldırım'dan milletvekillerine 'FETÖ' yasağı

Başbakan Binali Yıldırım, AKP’li milletvekillerine FETÖ yasağı getirdi.

Milletvekillerinin sorularından bunalan Başbakan Yıldırım, grubundan bu konu hakkında konuşmamalarını istedi.

Parti içinde Fethullah Gülen cemaati üyelerinin temizlenmesi için erken seçim yapılıp yapılmayacağı soruları üzerine Yıldırım'ın “Ne seçimi kardeşim? Siz beni dinlemiyor musunuz? Seçim meçim yok” dediği öğrenildi.

21-23 Ekim günlerinde Afyon’da yapılacak kamp öncesi milletvekilleriyle görüşmeler yapan Yıldırım’a sürekli olarak FETÖ ve erken seçim soruları soruldu.

AKP’de FETÖ’cülerin olmadığını öne süren Yıldırım, çıkan haberlerin algı operasyonu olduğunu iddia etti. AKP’de tek bir FETÖ’cü bakanın, milletvekilinin olmadığını belirten Yıldırım, “bu konuda yaptığınız konuşmalar içimizde FETÖ’cüler çokmuş” algısı uyandırıyor diyerek milletvekillerini eleştirdi.

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş da, AKP'li siyasetçilerin töhmet altında bırakılmamasını istemişti.

Bunun yanı sıra, yapılan toplantılarda bazı AKP’li milletvekillerinin cep telefonlarında ByLock sisteminin çıktığı iddiaları da gündeme geldi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bize gelen ByLock listesinde milletvekili ve bakan yok. Bize gelen böyle bir bilgi yok” açıklamasında bulundu.

Nurettin Canikli ayrıca, Binali Yıldırım’ın önümüzdeki hafta MHP ve CHP liderleriyle görüşmeyi planladığını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

fetö milletvekili binali yıldırım