Kadıköy Kitap Günleri tamamlandı

Kadıköy Belediyesi, İstanbul Anadolu yakasının önemli bir eksikliğine çare olacak bir proje gerçekleştirdi. İstanbul’da kitap fuarı her yıl Beylikdüzü’nde gerçekleştirilmektedir. Bu fuar İstanbul’un Anadolu yakasında oturanlar için çok uzakta kalmaktaydı. Anadolu yakası büyük bir kitap fuarı ihtiyacı kaçınılmazdı. Kadıköy bu eksikliği güzel bir proje ile gidermeye çalıştı.

Kadıköy Kitap Günleri tamamlandı

Kadıköy Belediye, her yıl Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde kitap günleri düzenlemekteydi. Kadıköy Belediye, bu yıl 8’inci kitap günlerini Haydarpaşa Garı’nda büyük bir yayınevi katılımı ile gerçekleştirdi. Kadıköy’ün 8’inci kitap günleri bu yıl ilk defa geniş bir alan olan Haydarpaşa Garı’nda yapıldı.

Tamamen Kadıköy Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla gerçekleştiren kitap fuarına ilgi çok yoğun oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başta olmak üzere, belediyenin kültür sanat başkanlığı, CKM yönetim ve ekibi fuar süresince bir aksilik yaşanmaması ve fuarın sağlıklı şekilde yürütülmesi için bütün gayretlerini ortaya koydular. Bir an olsun fuar alanından ayrılmayıp, ziyaretçilerin rahat bir şekilde gezebilmesi ve etkinliğe sağlıklı katılabilmesi için gayret ettiler. İlk defa Haydarpaşa Garı’nda yapılan Kitap Günleri çok başarılı geçti. Her yıl daha geliştirilerek devam etmesi İstanbul’un kültür-sanatına büyük katkı sunacaktır.

Kadıköy Kitap Günlerinde; 53 söyleşi, 600 imza günü yapıldı. 115 yayın evi, 8 Sivil Toplum Kuruluşu katıldı. Son günde gelen ziyaretçilerle Kitap Günlerine 100 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Bu rakamlar ilk defa Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen Kitap Günleri için çok iyi rakamlar. Sadece belediye imkânları ve belediye çalışanların emeğiyle düzenlenen etkinlik çok başarılı oldu. Gelecek yıllara bu etkinliğin gelişerek devam etmesini diliyorum.

Haber-Foto: Nasuh Bektaş