İstanbul Barosu'ndan zehir zemberek açıklama

"Baskı, saldırı, işkence, hukuksuzluk, yalan, yasak, hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük: faşizmin "fıtratında" var!" Zehir zemberek bu açıklama İstanbul Barosu'ndan geldi. Baro, Soma'da avukatların darp edilerek gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

İstanbul Barosu'ndan zehir zemberek açıklama

Soma'da yaşanan katliamla ilgili İstanbul Barosu'ndan zehir zemberek açıklama geldi.

Soma'ya giden avukatların darp edilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren baro, "Baskı, saldırı, işkence, hukuksuzluk, yalan, yasak, hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük: faşizmin "fıtratında" var!" başlığıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, avukatların gözaltı işlemi sırasında saldırı ve işkenceye maruz kaldığı ve yapılanların hukuki ve insani açıklamasının olmadığı belirtildi.

Avukatlara yönelik uygulamanın, itibarsızlaştırma operasyonu ve gözdağı olduğu ifade edilen açıklamada, "Görülen odur ki Soma’da göçük altında kalan madenci şehitlerimiz değil, insanlık ve vicdandır. Meslektaşlarımıza yapılan bu vahşi saldırıyı kınıyor ve hukuki hesabının sorulacağını kamuoyuna beyan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Soma faciası ile ilgili yürüyüş ve gösterilerin yasaklanması, ilçeye giriş çıkışların engellenmesi gibi uygulamaların darbe dönemini andırdığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr