Bank Asya'dan yeni hamle

Hisseleri dün itibariyle borasada tekrar işlem gören Bank Asya, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Açıklamada, bankaya karşı çeşitli spekülasyonlar yapıldığı savunuldu, "Buna rağmen Kamu otoritelerin tüm talepleri yerine getirilmiştir" denildi. Borsa'daki hisseleri hızla düşen Bank Asya sermaye artırımına gitme kararı aldı.

Bank Asya'dan yeni hamle

Bir süredir tartışmaların odağında olan ve borsadaki işlemleri durdurulan Bank Asya, hisselerinin borsada tekrar işlem görmesinin ardından Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 10 aydır bankanın mudilerini tedirgin etmeye yönelik, haberler yapıldığı belirtildi. Bu haberlere ve açıklamalara rağmen, hiçbir müşterinin mağdur edilmeden tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği ifade edildi.

Bank Asya'yı ödeme güçlüğü içine düşürme planı yapıldığı öne sürülen açıklamada, Bank Asya'nın bu süreçte yoğun denetimlerden geçtiği iş ilgili kamu otoritelerinin tüm taleplerini yerine getirdiği belirtildi.

Dün işleme açılan Bank Asya hisseleri günlük yüzde 20,16 düşüşle 1,24 liradan 0,99 liraya geriledi. Bank Asyanın ikinci seansta da taban fiyatına ulaşmasıyla piyasa değeri 891 milyon liraya geriledi. Banka yönetimi buna karşı hisse artırımı yoluna gitme kararı aldı. Buna göre, Bank Asya 900 milyon TL'lik ödenmiş sermayesini 1 milyar 125 milyon TL'ye çıkaracak. 225 milyon TL'lik sermaye artışının tamamı nakit olarak karşılanacak.

ulusalkanal.com.tr