Dışişleri Bakanı: Şu aşamada bilgi veremem

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana'daki Suriye toplantısı ile ilgili konuştu. Sinirlioğlu, "Esad, yeni hükümet kurulup yürütme yetkilerini devraldıktan sonra üzerinde mutabık kalınan bir şekilde ve tarihte ayrılacak" dedi. Rusya'nın bu konudaki tutumuyla ilgili de "Kabul etti diyemem" ifadelerini kullandı

Dışişleri Bakanı: Şu aşamada bilgi veremem

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Viyana'daki Suriye krizi toplantısı ile ilgili konuştu.

G-20 Zirvesi'nde gazetecilerle bir araya gelen Sinirliooğlu, Suriye için öngörülen siyasi geçiş sürecinin ayrıntılarını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu: Esed, yeni hükümet kurulup tüm yürütme yetkilerini devraldıktan sonra bu 6 aylık geçiş döneminde, üzerinde mutabık kalınan bir şekilde ve tarihte ayrılacak. Seçimlerde aday olmayacak. Mutabakatta 1 Ocak'tan itibaren yeni hükümetin kurulması öngörülüyor.

Sinirlioğlu'na Rusya'nın bu konu hakkındaki tutumu soruldu. Dışişleri Bakanı, "Kabul etti diyemem ama direniş yok" ifadelerini kullandı.

Feridun Sinirlioğlu, Suriye'ye yönelik kara harekatı tartışmalarına da değindi, "Türkiye'nin kara ordusuyla Suriye'ye girmesinin öngörülmediğini" belirtti.

ulsualkanal.com.tr