Serbest bırakılan emniyet müdürü tutuklandı

Arasında siyasetçiler, yargı ve silahlı kuvvetler mensupları ile gazetecilerin bulunduğu 432 kişinin usulsüz dinlenmesiyle ilgili soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan emniyet müdürü savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Serbest bırakılan emniyet müdürü tutuklandı

2007-2009 yıllarında aralarında siyasetçiler, bürokratlar, yüksek yargı ve silahlı kuvvetler mensupları ile gazetecilerin de olduğu 432 kişinin usulsüz dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılan emniyet müdürü savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Usulsüz dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Daire Başkanlığında görevli olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü A.Ü.S, nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulandı. Hakim, zanlının tutuklanmasına karar verdi. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 9 oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 25 Aralık'ta 25 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlemiş, gözaltı kararı bulunan 46 şüpheliden 22'si yakalanmıştı. Soruşturma, HSYK Başmüfettişliğinin, kapatılan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin dinleme kararlarında hukuka aykırı işlemler yapıldığının belirlenmesi üzerine başlatılmıştı.

Usulsüz dinlenen 432 mağdur, ilgileri bulunmayan organize suç örgütleri ve terör örgütleriyle irtibatlı gösterilerek, sahte isimler üzerinden alınan kararlarla dinlenmişti.

ulusalkanal.com.tr