Amerika'nın kara gücü İdlip'e ilerleyeceğini açıkladı

"Çatışmasızlık bölgesi" anlaşmasının ardından PKK'nın Suriye kolu YPG, çıkmaza düştü. Son hamlelerini yapan Amerika'nın kara gücü YPG, muhaliflerin elinde bulunan ve Afrin'in güneyinde yer alan İdlib'e ilerleyeceğini açıkladı.

Amerika'nın kara gücü İdlip'e ilerleyeceğini açıkladı

Türkiye, Rusya ve İran'ın Astana görüşmelerinde devre dışı kalan Amerika, bölgedeki piyonlarını harekete geçirdi.

PKK'nın Suriye kolu YPG, İdlip'e ilerleyeceğini açıkladı. Bilgiler The Guardian'da yayınlanan bir haberden.

Amerikanın "kara gücüm" dediği YPG terör örgütünün açıklaması, Rusya ve Türkiye'nin İdlib'de "çatışmasızlık bölgesi" ilan etmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

The Guardian'a konuşan terör örgütünün üst düzey isimlerinden Hediya Yousef, İdlib'i muhaliflerden almak için ABD ile görüştüklerini söyledi. Rakka'da bir PKK/PPYD yönetimi kuracaklarını söyleyen terörist Yousef, İdlib'den sonra da Kuzey Suriye'de bir koridor oluşturarak Akdeniz'e açılacaklarını ileri sürdü.

Astana görüşmelerinde garantör ülkeler arasında anlaşma imzalandı. Bu kapsamda Türkiye, İdlip'teki çatışmasızlık koşullarını denetlemek üzere bölgeye asker gönderecek.

"Çatışmasızlık bölgeleri" aynı zamanda "uçuşa yasak bölge" ilan edildi. Garantör ülkelerden biri olan Rusya, özellikle ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının "çatışmasızlık bölgeleri"nde uçamayacağına vurgu yapmıştı.

uusalkanal.com.tr

abd türkiye rusya pkk afrin suriye YPG idlib