Soykırım Yalanı Kararı TBMM gündeminde

Yunan Meclisi'nin sözde soykırımı inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa Türkiye'de Meclis gündemine taşındı. CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Yasaya karşı bir girişimde bulundunuz mu?" diye sordu. Yunanistan'a yaptırım uygulanıp uylanmayacağının açıklanmasını istedi.

Soykırım Yalanı Kararı TBMM gündeminde

Talat Paşa Komitesi'nin eylem hazırlığında olduğu Yunanistan'ın çıkardığı sözde soykırımı inkar yasası Meclis gündemine taşındı.

CHP Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümetin bu konudaki tutumunu sordu.

Yasanın İzmir'in kurtuluşunun yıldönümü olan 9 Eylül'de çıkarıldığını belirten Yılmaz, "hükümetin karşı girşimi oldu mu?" diye sordu.

- Ulusal Kurtuluş Savaşını sözde soykırım olarak nitelendiren bu yasaya karşı nasıl bir tepki gösterdiniz?

- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Galler'de yapılan NATO zirvesinde Yunanistan başbakanı Antonis Samaras'a "Bu şekilde çıkacak bir yasa Türk-Yunan ilişkilerinin kötüleşmesine neden olabilir" uyarısına rağmen ısrarla bu yasayı çıkartan Yunanistan'a karşı bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?

Önergede, İsviçre ve Slovakya'nın da aralarında olduğu 22 ülkenin buna benzer yasalar çıkardığını anımsatıldı. Yılmaz, Davutoğlu'na "bu ülkelerin Meclisleri ve uluslararası kuruluşlar nezdinde nasıl bir girişimde bulunmayı düşünüyorsunuz?" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr