ABD İranlı Uzay şirketlerine yaptırım kararı aldı

ABD İranlı Uzay şirketlerine yaptırım kararı aldı. Neden olarak ise bu şirketlerin füze yapımında rol aldıkları iddia edildi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise artık dünyanın ABD yaptırımlarını ciddiye almadığını söyledi. Zarif "ABD yönetimi yaptırım tiryakisi oldu" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İranlı üç uzay araştırma şirketini "füze yapımında rol aldıkları" gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İranlı Astronotic Araştırma Enstitüsü, İran Uzay Ajansı ve İran Uzay Araştırma Merkezi şirketlerinin yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Açıklamada "Bu yaptırımlar, İran'ın uzay programında rol alarak Tahran'ın nükleer silah geliştirme işlemine katkıda bulunan uluslararası bilim camiasına da bir uyarıdır" denildi.

İran ise ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kararına tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "ABD yönetimi yaptırım tiryakisi oldu" şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı, "Yaptırım uygulamadık sadece kendileri kaldı. Bunun bir etkisi yok. Artık dünya da ABD'yi ciddiye almıyor" dedi.

İranlı Bakan Zarif, "ABD'nin yaptırımları kendilerine dahi ekonomik zarar verecek seviyeye geldi" değerlendirmesinde bulundu.

ulusal.com.tr