Brezilya'da neler oluyor?

Brezilya'da yapılan 20'inci Dünya kupası 2 günü geride bıraktı. Kupa, oynanan maçlar kadar, protestolarla da gündemde. Zira "Stadlara ayrılan bütçe, kamu hizmetine harcanmalıydı" diyenlerde var.

Brezilya'da neler oluyor?

Brezilya'da tartışmalar bitmiyor. Kupa'yı düzenleme hakkı aldığından bu yana harcamalarla ilgili iki görüş var.

Kimi futbol'un dünya başkenti olarak gördüğü ülkesi için stad yapımlarını doğru bulurken, kimi sokaklardaki açlık ve sefalete dikkat çekiyor.

Etkinlik için harcanan paralar eğitim, sağlık ve ulaşım gibi kamu hizmetlerine akltarılmalı diyenlerin sayısı oldukça fazla.

Etkinliğe bir tepki de işçilerden geldi. Metro ve Otobüs çalışanları kupa harcamalarına grevle cevap verdi, maaşlarının yükseltilmesini istedi. Kupa öncesi, ulaşımda kaos yaşadı.

Brezilya'nın arka sokaklarında yoksulluk tüm çıplaklığıyla görülüyor. Ancak Brezilya'da futbol olgusunun ne kadar güçlü olduğuda açık. Zira, sokakta yatan evsizlerin üstündeki tek giyisi Brezilya forması.

Olası eylemlere karşı Brezilya güvenlik güçleri ise tetikte. Devlet Başkanı Dilma Rousseff protestolara karşı geri adım atmayacaklarını söylemiş, tüm Brezilyalıları milli takımlarını desteklemeye çağırmıştı.

ulusalkanal.com.tr