Karantinadaki yurttaşlardan özel açıklama

Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde gözlem altında tutulan Türk öğrenciler, hastaneyi ve İran’dan yolculuğu Ulusal Kanal’a anlattı. Önlemlerin alındığını aktaran öğrencilere göre sahra hastanelerinde doluluk nedeniyle İran'daki Türkler uçak seferi talebinde bulunuyor.

Karantinadaki yurttaşlardan özel açıklama

Gözlem altında olan Türkler, hastaneyi ve İran’dan yolculuğu anlattı.

25 Şubat’ta koronavirüs salgını nedeniyle İran’dan Türkiye’ye Türk vatandaşlarını taşıyan özel bir sefer düzenlenmişti. 132 yolculu uçakta bulunan Türk vatandaşları Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı. Ankara’daki Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altında olan H.S. ve Z.U. İran’daki salgının durumunu anlattı. H.S, İran’ın Kum kentinde üniversiteye gidiyordu.

Salı günü düzenlenen özel sefer, Ankara Esenboğa Havaalanı’na acil iniş yapmıştı. Uçak, normal şartlarda İstanbul’a varacaktı. H.S, konuşulanın aksine biletleri kendilerinin aldığını söyledi. Z.U. ise uçakta 17 kişinin ateşinin yüksek olması nedeniyle karantinaya alma kararının açıklandığını belirtti.

Vatandaşlar, Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde tekli odalarda kalıyor. Öğrenciler, ilk gün kan tahlili yapıldığını ve film çekildiğini ifade etti.

Hastanede gözlem altında olan öğrenciler, sınırda bulunan arkadaşlarından sahra hastanelerine ilişkin aldıkları bilgileri de aktardı. H.S, Kum kentinde olan Türk öğrencilerin gümrükte sıkıntı yaşamamak adına uçakla gelmeyi talep ettiğini söyledi.

HABER:BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

iran ulusal kanal