İzmir'de SGK'ya FETÖ operasyonu

İzmir SGK İl Müdürü E. B. ve eski il müdürü M. K. ile birlikte 7 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 6 şüpheli yakalanırken 1 şüpheli şahıs aranıyor. Şüphelilerin F tipi örgüte haksız kazanç sağlayarak yardım ettiği belirtiliyor

İzmir'de SGK'ya FETÖ operasyonu

İzmir'de F tipi örgüte yönelik soruşturmalar Sosyal Güvenlik Kurumu'na uzandı. İzmir SGK İl Müdürü ile önceki il müdürünün de aralarında olduğu 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Okan Bato'nun talimatı üzerine İzmir, Ankara ve Adana'da operasyon düzenlendi. SGK İl Müdürü E.B ve önceki il müdürü M.K ile diğer şüpheliler N.Ö, M.G, F.D.A. ve H.T.A gözaltına alındı, 1 şüpheli ise aranıyor. Şüphelilerin kamu imkanlarını kullanarak Fethullahçı Terör Örgütü'ne haksız kazanç sağladığı belirtiliyor.

Gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Şüphelilerin SGK'ya ait olan tarihi köşk ve bir araziyi, evrakta sahtecilik yaparak cemaate yakın Şifa Üniversitesi'ne tahsis ettikleri öne sürüldü.

İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilere 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, F tipi örgüte yardım ve yataklıkta bulunmak' suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi cemaatin vakıf üniversitesine 49 yıllığına usulsüz olarak tahsis edildi. Şifa Üniversitesi, SİT kapsamındaki tarihi köşkü hastaneye çevirmişti. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İzmir'deki hastanesi'nin çalışma izni YÖK tarafından iptal edilmiş ve hastane mühürlenmişti.

ulusalkanal.com.tr

izmir fetö operasyonu sosyal güvenlik kurumu