Tüyler ürperten detaylar!

Diyarbakır'da Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede 26'sı tutuklu 34 sanık hakkında, "Canavarca hisle eziyet çektirerek birden fazla kişiyi öldürmek" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 40'ar yıl hapis istendi

Tüyler ürperten detaylar!

Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden 34 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 40'ar yıl hapis istendi.

6-8 Ekim olaylarında HDP'nin çağrısıyla sokağa dökülen gruplar kurban eti dağıtan 4 genci vahşice öldürmüştü. 4 genç, balkondan atıldı, dövüldü ve üzerlerinden arabayla geçilmişti.

4 gencin öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan 53 sayfalık iddianamede tüyler ürperten ayrıntılar yer aldı.

Eylemler sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökoğuz, saldırıya uğrayınca bir apartmanın 3'üncü katındaki daireye sığındı. Ancak ev sahibi Hasan Okçu, Yasin ve arkadaşlarının dışarı çıkmasını istedi. Ev sahibinin eşi polisi arayıp yardım isterken, Hasan Okçu saldırganlarla bağlantı kurdu.

PKK'nın kamplarında askeri eğitim alan Uğur Doğanay, önce bir çarşaf yardımıyla evin balkonuna girdi. 4 gence saldırdı. Ardından ev sahibinin verdiği anahtarla kapıyı açan PKK'lı Doğanay, dışarıda bekleyen grubu da içeri aldı.

4 genci linç girişimi başladı. Balkondan atılan, sürüklenen, satır, taş, sopa ve tekmelerle dövülen gençler o gün vahşice öldürüldü.

İddianamede 26'sı tutuklu 34 sanık hakkında, "Canavarca hisle eziyet çektirerek birden fazla kişiyi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçlarından 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 40'ar yıl hapis istendi.

Olay yerinden toplanan boş kovanların, 16 gün sonra Bağlar Polis Merkezi'ne silahlı saldırı olayında kullanılan silahla aynı olduğu da tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr