Mersin'de deprem tatbikatı

Mersin'de Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikata 26 kurum, 43 araç ve 265 personel katıldı.

Mersin'de deprem tatbikatı

Mersin'de düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. 26 kurum, 43 araç ve 265 personelin katıldığı tatbikat, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında gerçekleşti.

Tatbikat öncesinde, bölge ve il müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla "Afet Acil Durum Yönetim Merkezi" oluşturuldu. Senaryoya göre, Mezitli ilçesi eski hal alanında deprem sonucunda vatandaşlar enkaz altında kaldı.

AFAD ve UMKE ekipleri, hızla bölgeye intikal ederken, güvenlik birimleri de enkaz çevresinde tedbir aldı. Yaralıların güvenli şekilde tahliyelerini sağlayan ekipler, hayatını kaybedenleri de enkazdan çıkardı.

Yaralı kurtarılan depremzedeler, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Daha sonra köpekli ekipler arama çalışması yaptı.

Senaryo gereği yakınını kaybetme rolü yapan bazı vatandaşların performansı dikkati çekti.

Tatbikatın ikinci aşamasında ise deprem sonrasında alanda çıkan yangın söndürüldü. Patlayan içme suyu hattı onarıldı. Alanda afetzedeler için çadırlar kuruldu. Mersin Valisi Ali İhsan Su, çadırları ziyaret etti.

ulusal.com.tr

deprem Mersin