Ukrayna Kırım'ın hesaplarını bloke etti

Kırım'da Rusya'nın kontrolü ele almasının ardından, Ukrayna ve Amerika birleşik Devletleri atağa geçti. ABD Başkanı Barack Obama, İngitlere ve Fransa'nın da aralarında olduğu ülkelerin liderleriyle görüştü. Ukrayna ise, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin banka hesaplarını bloke etti. Halk, Rusya karşıtı kışkırtmalara önlem olarak "özel bir askeri birlik" kurdu.

Ukrayna Kırım'ın hesaplarını bloke etti

Kırım'da Meclis'in Rusya'ya bağlanma kararının ardından, Amerika ve Ukrayna atağa geçti.

ABD Başkanı Barack Obama, Kırım konusunu Avrupalı devletlerin liderleriyle görüştü.

Obama; İngiltere, Fransa, İtalya ve Baltık ülkelerinin liderleriyle telefon görüşmeleri yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; görüşmelerde, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için Kiev ile Moskova arasında doğrudan diyaloğu sağlayabilecek bir temas grubunun oluşturulması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’u aradı.

Kırım’a gitmek üzere yola çıkan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın askeri gözlemcileri üçüncü günde de bölgeye ulaşamadı.

Ukrayna da Kırım'a yönelik ekonomik yaptırımda bulundu. Ukrayna yönetimi, devlet hazinesinden Kırım'a nakit imkanı sağlayan elektronik sistemleri dondurdu. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin banka hesapları bloke edildi.

Rus İnterfax ajansına konuşan Kırım Başbakan Yardımcısı Rustam Temirgaliyev, "Maaş ödemelerinin etkilemeyeceğini" belirtti.

Kırımlılar ise bölgeye yönelik müdahalelere karşı kendi önlemlerini almaya başladı. Rusya karşıtı kışkırtmaları önlemek isteyen halk, özel güvenlik birlikleri kurdu. Bu birlikler askeri kıyafete benzeyen üniformalar giyerek, halk arasına karışıyor.

ulusalkanal.com.tr

Obama Ukrayna kırım