Hukuksuz karar yargıya taşındı

Türk Dünyası'nın bağrına bastığı Mehmet Perinçek, İstanbul Üniversitesi'ne dava açtı. Üniversite yönetimi "tezini zamanında tamamlayamadığı" gerekçesiyle Perinçek'i asistan kadrosundan attı. Avukat Müge Özarmağan, Perinçek'in Dışişleri Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle bir buçuk yıl Rusya'da araştırma yaptığını ancak Üniversite yönetiminin bu süreyi dikkate almadığını belirtti. Belgelerle idare mahkemesine başvuran Avukat Özarmağan, kararın durdurulmasını istedi.

Türkiye onu İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in oğlu olarak tanıyor. Türk Dünyası Ülkeleri ise O'nu Ermeni Soykırımı yalanını Ermeni belgeleriyle çürüten bilim adamı olarak bağrına basıyor.

Mehmet Perinçek İstanbul Üniversitesi'nin asistan kadrosundaydı ancak üniversite yönetimi "tezini zamanında tamamlamadığı" gerekçesiyle onu okuladan attı.

11 kitap yazan, 17 kitabı yayına hazırlayan, 15 bilimsel makale ile 13 ulusal ve uluslararası tebliğleri olan Mehmet Perinçek, İstanbul Üniversitesi'nin kararını yargıya taşındı. Çünkü Mehmet Perinçek tez süresi içerisinde Dışişleri Bakanlığı tarafından bir buçuk yıllığına Rusya'ya gönderilmiş, Türkiye'ye döndüğünde de Ergenekon tertibi kapsamında iki yıl tutuklu kalmıştı.

Avukat Müge Özarmağan, "Ben açıkcası bu haksız ve hukuka aykırı olan kararın iptal edileceğini düşünüyorum ve Mehmet'in yeniden görevine başlayacağını düşünüyorum. Buna inanıyorum" dedi. Özarmağan, Perinçek'in Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya'ya gönderildiğini, burada geçen sürenin üniversite tarafından dikkate alınmadığını belirtti.

"Atma kararı"nın hukuksuz olduğunu savunan Avukat Özarmağan, Üniversite yönetiminin Mehmet Perinçek'e tezini savunma fırsatı dahi vermediğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

ermeni erdoğan mehmet perinçek avukat istanbul üniversitesi azerbaycan vesti