Fransa Cumhurbaşkanı'ndan tarihi itiraf

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "soykırım olmamıştır" kararı, emperyalist merkezleri harekete geçirdi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız hükümetinden AİHM'in Perinçek Davası'na müdahil olmak için başvurmasını istedi. Sözde "soykırım" anma etkinliğinde diasporaya hitap eden Hollande, İsviçre'ye destek vereceklerini açıkladı. Hollande, "Ermeniler, Fransa için öldüler" sözleriyle tarihi önemde bir itiraf yaptı.

AİHM'in Perinçek Davası'nda verdiği "soykırım yoktur" kararı, emperyalist merkezleri hareketlendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, hükümetten AİHM'deki Perinçek davasına müdahil olmasını istediğini belirtti.

Hollande, soykırım yalanıyla ilgili yasa hazırlanması istediğini ancak hukuki engeller bulunduğunu itiraf etti. Hollande, AİHM ve Fransa Anayasa Mahkemesi kararlarını hatırlattı.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Hükümetten, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'in kararlarına aykırı olmayacak silinemeyecek bir yasa hazırlamalarını istedim" dedi. Bunun gerekçesini "soykırıma karşı mücadele edenlere malzeme vermemek" olarak açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı, soykırım yalanını savunurken, tarihi önemde bir de itiraf yaptı. Hollande, "Ermeniler, Fransa için öldüler. Onları unutmadık" dedi.

Hollande, Başbakan Erdoğan'ın mesajını da yetersiz bulduğunu söyledi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever'den, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a yanıt geldi. İlsever, Fransa'nın hukuken müdahil olmak gibi bir şansı olmadığını vurguladı.

İlsever, Erdoğan'ın mesajını da eleştirdi.

uluslakanal.com.tr

fransa Doğu Perinçek aihm ermeni