TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

12 bin 500 öğretmen kadrosuyla er, erbaş ve askeri öğrencilerin harçlıklarını artıran düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdas edildi. Devlet üniversitelerindeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşlarının 72 olmasına yönelik düzenleme de 1 yıl uzatıldı. Vakıflar, burs vermek için 31 Aralık 2016'ya kadar bağış alabilecek.

Er, erbaş, Kıbrıs'a giden askerler ve askeri öğrencilerin harçlıklarının hesaplanmasında esas alınan gösterge rakamları yüzde 100 artırıldı. Buna göre, 38 lira alan erler 76, 43 lira alan onbaşılar 86, 49 lira alan çavuşlar ise 97 lira alacak.

Askeri öğrencilerin harçlıkları da 6528 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak. Subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşları memur aylık katsayısı esas alınarak belirlenecek.

ulusalkanal.com.tr